1

vijesti

IC je ključna komponenta štampane ploče, kako odrediti da li je nova ili korišćena?

1. Provjerite tabelu tijela dijelova

Ako je korišteni dio poliran, može se vidjeti pod lupom i na površini će biti sitnih ogrebotina.Ako je površina obojena, izgledat će svijetlo bez plastične teksture.

2. Provjerite odštampani tekst

Visokokvalitetni proizvođači koriste laserske štampače za štampanje teksta.Ima jasan, nenametljiv izgled i teško se briše.Često je tekst na obnovljenim čipovima zamagljen i ne tako čitljiv.Možda ćete primijetiti da su ivice mutne.Čak i znakovi mogu biti pomaknuti, a sjenčanje i boje mogu biti neujednačene.Također, mnogi obnovljeni čipovi se ponovo štampaju pomoću šablona, ​​u kom slučaju je lako reći da li je nov ili obnovljen.

3. Provjerite pinove komponenti

Ako komponentni kablovi imaju sjaj tankog premaza, mogu se obnoviti.Originalne komponente su kalajisane, boja je duboka i ujednačena i neće oksidirati kada se ogrebe.

4. Provjerite šifru datuma

Šifre proizvodnje trebale bi biti specifične za određenu seriju i trebale bi uključivati ​​vrijeme proizvodnje.Ako se obnavlja, nova oznaka datuma može biti nejasna ili nedosljedna.

5. Uporedite debljinu tijela komponente

Korišteni dijelovi su duboko polirani kako bi se uklonile stare oznake kako bi izgledale novije.

Zbog toga će debljina biti znatno manja od normalne.Ako želite koristiti čeljust da uporedite njihovu debljinu, morate imati puno iskustva.Ali to bi moglo biti očiglednije ako pregledate oblik.Budući da je jedinica plastičnog kućišta brizgana, ivice jedinice su zaobljene.Ali to možete reći po prekomjernom mljevenju za renoviranje koje smanjuje plastično tijelo u pravokutni oblik s oštrim rubovima.

Chengyuan Industry je profesionalni proizvođač mašina za premazivanje trostrukih ploča, dobrodošli da se obratite


Vrijeme objave: 04.05.2023